מזווה מסודר מועיל באין סוף דרכים. הוא מאפשר לנו למצוא חומרי גלם במהירות. קל מאוד להבחין כאשר מוצר כזה או אחר לבישול מצריך חידוש המלאי. כמו כן, הכל יותר יפה ונעים לעין, ייצוגי ומזמין. רוצים סדר במטבח? אם רציתם תמיד לסדר את המזווה, אלה הטיפים השווים לחיים קלים ומסודרים יותר.
לנצל את מקום האיחסון באופן אופטימלי
לא משנה מהו הגודל של המזווה שלכם, תוכלו להתחיל לסדר אותו מיד לאחר שתשיגו כמה אביזרים מועילים. זה מתבקש לארגן כמה מיכלי אחסון טובים, למשל מחומרים פלסטיים עמידים, סלסלות אחסון, צנצנות וכדומה. כאשר הכל מסודר בתוך מכלי האחסון, תראו שאתם מרוויחים המון מקום. זוהי דרך מעולה לנצל את שטח המזווה ולשמור לאורך זמן על סדר וארגון. שימו לב שבתוך מכלים אטומים וסגורים היטב, תשמרו את המוצרים המותחלים. למשל חבילת אורז פתוחה, קטניות שנשארו, פסטות וכדומה, כל אלה ישמרו לאורך זמן בתוך מיכל באיכות גבוהה.
השתמשו בתוויות סימון
את מכלי האחסון כדאי לסדר עם סדר והיגיון. למשל, במיכל מסוים תשמרו אריזות של מוצרים יבשים. במיכל אחר תשמרו תבלינים כאלה ואחרים וכן הלאה. וכדי שהיה ברור במבט אחד מה מאוחסן בכל כלי, השתמשו בתוויות סימון. בתוויות הללו אפשר לציין שמות של מוצרים, משפחות של חומרי גלם, כמויות וכדומה. הסימון הזה מאוד עוזר למציאת פריטים וכן לשמירה על הסדר וארגון בשוטף.
ארגנו לפי גובה וזמינות
כחלק מהסדר החדש שאתם מכניסים במזווה, השתמשו בשיטת הגובה. את הכלים או חומרי הגלם שנמצאים בשימוש יותר נדיר, מקמו למעלה. את מה שאתם צריכים לבישול יום יומי או לעיתים קרובות, שמרו במדפים הכי זמינים, בהישג יד קרוב.
בנוסף, בתוך מכלי האחסון מקדימה, שימו את המוצרים בעלי התוקף הקצר ביותר. כך תנצלו את כל המוצרים, מבלי שדברים יתקלקלו ותצטרכו לזרוק. נוח מאוד וגם חסכוני. וכדי שיהיה קל לשלוף מוצרים ממדפים גבוהים, תוכלו להניח אותם על גבי תבניות שטוחות נשלפות. זהו תחליף למזווה שיש בו מחסור במגירות.