פרסום ממומן בגוגל – PPC – איך מתחילים?

תוכן עניינים

בעשור האחרון פרצו אל חיינו מגוון טכנולוגיות ואוטומציות, בכל הקשור בנושא האינטרנט והדיגיטל. ביניהם, כחלק מאסטרטגיית שיווק של עסקים בגדלים שונים, צמח תחום בשם "פרסום ממומן בגוגל". מדובר בטכניקת שיווק ופרסום שמופעלת ע"י מערכת הפרסום Google Ads, דרכה ניתן לשלם סכום מסויים לגוגל בתמורה לפרסום האתר של העסק, כך שיופיעו בתוצאות הראשונות של מנוע החיפוש של גוגל.

מה זה PPC?

משמעות PPC זה ראשי תיבות של Pay Per Click, כאשר השימוש מתבצע לצד שיווק ברשתות החברתיות, פרסום ממומן בגוגל. לאחר שמוצגת מודעה ממומנת, לצורך העניין מודעה שבוצעה דרך Google Ads, ישלם המפרסם עבור כל קליק שהוקלק על המודעה שפרסם, כלומר, Pay Per Click, להבדיל מקמפיינים אחרים קיימים, כמו למשל קמפיין חשיפה בפייסבוק, שבו התשלום הוא עבור חשיפות ולאו דווקא על הקליקים. בכל אופן, התשלום עבור הקמפיין לא יעבור את התקרה שהוגדרה מראש.

שיטת החיוב של גוגל – איך זה עובד?

שיטת החיוב של גוגל עובדת בהתאם למספר פרמטרים שקובעים איזו מודעה תוצג. המחיר המוצע פר ביטוי (ניתן לבדוק בעזרת Google Keyword Planner), כלומר, מה המחיר שאתם מוכנים להשקיע עבור הביטוי לקידום בו עליו תרצו לחשוף את המודעה. איכות המודעה מהווה מכלול של מספר רכיבים – CTR (אחוז הקלקה), רלוונטיות המודעה ותוספים (Extensions) למודעה, כמו למשל כתובת, קישורים ואפילו טלפון ליצירת קשר.

פרסום ממומן בגוגל – איך זה עובד?

מדובר על רכיב שמדמה "מכירה פומבית" של נדל"ן במנוע החיפוש של גוגל. ראשית, יש להגדיר את יעדי הקמפיין, כלומר מה המטרה שלנו ממנו? האם טראפיק? לידים? מכירה? על היעדים להיות ברורים ומדידים כדי שנוכל לדעת כיצד מושפעת התוצאה. 

לאחר מכן, יש לבצע מחקר מילות מפתח שבהתאם אליו תבצעו את הגדרות המלל, כלומר, תבחרו את הביטויים ואת המחיר שאתם מוכנים לשלם בהתאם למחיר מינימום ומחיר מקסימום עבור אותו ביטוי, לצד בדיקת תחרותיות.

לבסוף, יש לנסח מספר נוסחים למודעה, להשקיע בניתוח מתחרים ובקופירייטינג, להשקיע בקריאייטיב של המודעה, לעשות טסטים ולקבל את הפידבקים של המערכת לפני הפרסום, כלומר, לגבי איכות המודעה והקריאייטיב. 

לאן מומלץ להפנות את הטראפיק לאתר?

הכל שאלה של מה המטרה שלכם מהקמפיין. לדוגמה, במידה וברצונכם ליצור קמפיין לידים, ניתן להפנות את הגולשים לדף נחיתה ייעודי, טופס צור קשר, טופס לידים, האם יש צורך להפנות את הגולשים לדף נחיתה? או שמא לכתובת מסויימת באתר? 

קחו בחשבון שהדף אליו מופנים הגולשים צריך לענות על הצורך של הגולש. כלומר, גולש נכנס למנוע החיפוש של גוגל, חיפש ביטוי, ראה את המודעה שלכם והקליק – הדף אליו הוא מופנה צריך לתת את המענה שלשמו הקליק הגולש על המודעה שלכם.

איך באמת נראה קידום ממומן הלכה למעשה?

כפי שהסברנו קודם לכן, הקידום הממומן מתבסס על מודל שנקרא תשלום פר קליק, כלומר, PPC. במילים אחרות, להבדיל מאמצעי המדיה המסורתיים (לעומת הסושיאל) כמו למשל עיתונים, רדיו, טלוויזיה, התשלום בקידום הממומן מתבצע לפי הקלקות על המודעות ולא על פי החשיפה אליהן, כמו למשל עיתונים או רדיו, בהם משלמים בהתאם לפניות הלידים (פניות) שהגיעו מהם.

לאחר הגדרת הקמפיין ומועדיו, כמובן בהתאם לתקציבים שהוגדרו פר קמפיין (למשל קמפיין של 5 ימים עם הגדרה של 900 ש"ח לדוגמה בסה"כ, או לחילופין 400 ש"ח ליום לאורך כל הקמפיין) ביחס לתקופת הזמן בו המודעה אמורה לרוץ, נותר לעקוב אחר תוצאות הקמפיינים ובהתאם לכך גם לבצע אופטימיזציות על מנת להוריד את עלויות ההקלקה של הגולשים. 

אם אתם מחפשים עזרה בכל הנוגע לקידום אורגני לעורכי דין בישראל, אל תתפשרו על טוב- תבחרו בהכי טוב!!

שתפו את הכתבה

הירשמו לניוזלטר שלנו

הישארו מעודכנים 24/7 בכל מה שחם!

דילוג לתוכן