מטבח איננו מטבח ללא סירים. הסירים נחלקים לקבוצות שימוש, ולכל סיר התפקיד שלו במטבח. לכל בשלן, יש את הסירים שאוהב הכי הרבה, והם מרופטים וישנים, אך הוא ימשיך להשתמש בהם, כמו קמע הצלחה.
הסירים החיוניים למטבח
קיימים סירים שהם חובה במטבח. מחבתות, סיר ברזל יצוק, מחבת עמוקה לבישול, ווק, מחבת טפלון, סיר עמוק למרק, סט סירים, תבניות אפיה.
טיפים לבחירה
סיר עמוק
מיועד לבישול מרק, רוטב עגבניות, בישול פסטה, בישול ירקות ועוד. צריך להיות עמיד, עשוי חומר דק, המסוגל לעמוד על האש אפילו יום שלם. גודל וקיבולת סבירים, עם מכסה צמוד, ידיות קלות לאחיזה, עשוי נירוסטה.
מחבת עמוקה
שילוב של אלומיניום ונירוסטה, תגובה מהירה, עמידות ובישול ממושך. מיועדת לטיגון והקפצה, עם אופציה להעברה לתנור.
סיר ברזל יצוק
שיטה מיושנת שאין לה תחליף. דורשת שימון וייבוש. בעלת עמידות בחום גבוה, עמידות גבוהה. צבוע שחור ומבריק, הוא חלק למגע. מסוג הכילים שעוברים מדור לדור.
מחבת טפלון
הנון סטיק, עומד בפני חום גבוה ובלאי, ניתן להעביר מכיריים לתנור, בעל ידית אחיזה נוחה.
מהם סירים טובים?
בחנויות אנו נתקלים במגוון רחב של סירים, על כל סוגיהם. לכולם יש תכונות חיוניות אותן כדי לדרוש.
כדאי לחפש את הסירים בעלי כובד המשקל. חומרים דקים, אינם מחזיקים את החום באופן שווה בכל אזורי הכלי, והחלק התחתון שלהם נוטה לשקוע ולהתעוות.
תחתית שטוחה לחלוטין, היא אלמנט הכרחי לכיריים חשמליות.
הסיר צריך להיות מוליך טוב של חום.
נחושת ואלומיניום, הם מוליכים טובים של חום, ומתחממים ומתקררים במהירות.
פיזור החום אחיד וככל שהחומר עבה יותר ויש מרחק רב יותר מהכלי למקור החום, הוא מתפזר באופן שווה יותר.