לרכב במישור בקלות, כל אחד יכול, אבל מה לגבי רכיבה מאתגרת? לפני שיוצאים לדרך, הפעם נדבר על רכיבה יותר מאתגרת מהרגיל. אז אם אתם רוצים להגיע בהצלחה כל הדרך לפסגה – אלה הטיפים שיעזרו לכם לצלוח את המסלול, שלוקח אתכם גבוה מעל כולם.
להתאמן בשיפועים – לאתגר את עצמך
לרכוב לפסגה, זה דורש צירוף של כמה וכמה דברים. הדרך הראשונה שתעזור לך לרכב כל הדרך עד למעלה, היא להצטייד באופניים משובחים. יתכן שתצטרך להשתדרג לשם כך, אך זה לא הכל. אחרי שיש ברשותך אופני הרים איכותיות, התחל לתרגל רכיבה בשיפועים. הקפד לתרגל את עצמך ולרכוב במסלולים מגוונים לצורך העניין ולצורך השיפור האישי. ככל שתתאמן באופן שגרתי על רכיבה משופעת ועל התמודדות עם עליות, תוכל להתמודד בכיף גם עם פסגות הרבה יותר מאתגרות מאלה שאתה רגיל ואפילו תוכל להצליח בתחרויות.
שמור על קצב טוב
הדרך להקל על עצמך בדרך לכיבוש הפסגה היא לשמור על הקצב. נכון שבעליות קצב הרכיבה לא יכול להיות זריז כמו במישור, אבל לא צריך להאט יתר על המידה. אם מאיטים יותר מדי, כיבוש הפסגה נעשה יותר קשה. במקום להישאר באמצע מתוסכל ובלי אוויר, תרגל שמירת קצב ותצליח יותר. ואם כבר מדברים על קצב, כדאי לחלק נכון את הקצב ואת המאמץ. במישור או בירידה, חסוך באנרגיה לקראת העליות שבדרך.
סגל לעצמך טכניקה נקייה
במיוחד כאשר מתמודדים עם מסלולים מאתגרים, חייבים להקפיד על טכניקה נקייה. רכיבה טקטית וטכניקה נקייה יעזרו לכם להימנע מאובדן אנרגיה באמצע הדרך. מלבד זאת, הקפד לפני ואחרי הרכיבה על ביצוע תרגילי חימום, מתיחות וכיוצא בזה. כך לא תסבול משרירים תפוסים או מתיחה בשריר, בדיוק ברגע הכי לא מתאים.
לתחזק את הגוף תוך כדי רכיבה
אם אתה מתמודד עם מסלולים קשים בארץ או בחו"ל, זכור לתחזק את הגוף תוך כדי נסיעה. לדוגמא, הצטייד בג'ל מרוכז שמכניס לגוף נוזלים ומביא הרבה אנרגיה זמינה. יש שנוהגים לקחת חטיפי חלבון וכמובן לשתות הרבה כדי לא להתייבש.