עבור קבלת אשרת כניסה לישראל מאוקראינה, יש לעבור תהליך הכולל בתוכו מספר שלבים. עולים רבים מאוקראינה המעוניינים באזרחות ישראלית נדרשים למלא טפסים ולהציג מסמכים שונים על אף שאוקראינה נחשבת לאחת המדינות עמם יש למדינת ישראל הסכם הדדי. הדבר נובע בעיקר משיקול דעתו של הפקיד ולכן חשוב להגיע מוכנים לכל תרחיש.
זכאות לאשרת כניסה מאוקרינה – כל מה שצריך לדעת.
עצם העובדה שיש לישראל ואוקרינה הסכם הדדי מקלה על התהליך באופן משמעותי. אך עדין חשוב להבין את הדרישות. לדוגמא, כאשר מדובר באורח המגיע לארץ יש לציין זאת בטופס הבקשה לאשרת כניסה ולפרט על מאפייני הביקור. באם האורח נתקל בסירוב המארח יכול לפנות למחלקת אשרות ולהזמין אותו דרכם. כדי להיות מוכנים לתרחיש הזה ההמלצה היא לצייד את האורח מראש במכתב הסבר בשפה העברית. את המכתב הוא מציג בנציגות הישראלית במדינתו. על המכתב לכלול את סיבת ההגעה, מקום השהיה הכולל כתובת וטלפון של המזמין, סוג הקשר בינהם ומשך תקופת השהיה.
מה עושה ישראלי המזמין אורח אוקראיני?
כאשר המזמין הישראלי מעוניין להגיש בקשה להזמנת אורח אוקראיני לישראל הוא צריך לתאם תור במחלקת האשרות של משרד הפנים. בהגעתו הוא נדרש למלא טופס הזמנה ולשלם דמי אגרה על פי הקבוע בחוק. מומלץ לצרף לטופס ההזמנה מכתב המפרט את הקשר שלו לאורח, פרטיו האישיים, מטרת הביקור ומשך הביקור בארץ. ככל שהפירוט יהיה מלא ומובן יותר כך הפקיד יוכל לקבל תמונה מקיפה ולאשר את הבקשה ללא צורך במסמכים נוספים.
סירוב לשהיה בישראל
חשוב להבין שעל אף ההכנה המוקדמת, למשרד הפנים יש סמכות לשלול כניסה של אורח או תייר למדינה משיקוליו של הפקיד. במקרים מסוימים הפקיד יכול להתנות את הכניסה לארץ בהפקדת סכום כסף כערבות. על כל החלטה של סירוב יכול האזרח לערער ולהציג את עמדתו שוב. כדי להימנע מעיכובים וכדי לצמצם את הסיכוי לסירוב, מומלץ להיעזר בעורך דין המתמחה בקבלת אזרחות ישראלית ואשרות עבור אזרחים זרים.